друкувати


НБУ: Споживчі ціни у вересні знову зростуть

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-09-14 12:46:03
Нацбанк прогнозує відновленя зростання споживчих цін у вересні. Зокрема за рахунок підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги, зростання цін на паливо та закінчення періоду сезонної уцінки.

Особливо позначиться така складова як комунальні тарифи та , особливо, ціни на пальне через прямий вплив на вартість супутніх з ним послуг та цін інших товарів споживчого кошику. Приміром – собівартість і кінцева вартість хлібу може здорожчати через підвищення транспортування. Також, вважають в НБУ, ще не до кінця позначилась на цінах девальвація останніх місяців.

"Якщо ми втримуємо курс стабільним і регулятор цьому сприяє - то вже далі в цінах буде вже тільки наша внутрішня гривнева складова. Гривнева складова, ми прекрасно розуміємо - якщо попит впаде, якщо виробництво стоїть на місці, я маю на увазі, його зростання дещо знижується", - коментує для UBR Владислав Кравець, член правління комерційного банку.

"Ті ціни, таким чином, не мають особливих причин, щоб зростати, тому що відсутність попиту, піднімай не піднімай, люди це не купляють. Або бізнес не скористається цими послугами", - каже він, повідомляє Український Бізнес Ресурс.

Обговорити на форумі