друкувати


ТРК НТК: Події дня. 11.09.09 (відео)

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-09-14 11:08:55
В п'ятницю, близько 12:00 години, поблизу селища міського типу Отинія Коломийського району сталася аварія. Рейсовий пасажирський автобус "Косів - Івано-Франківськ" зіткнувся з автомобілем "Волга". Як повідомили телеканалу НТК в оперативно-рятувальній службі, внаслідок ДТП автобус з пасажирами перекинувся. З різними травмами в Отинійську лікарню госпіталізовано дев'ятеро осіб. У більшості лікарі виявили струс головного мозку. Одна особа у важкому стані. Серед потерпілих дві молоді особи: 16 та 18-ти років. Загиблих, як кажуть медики, немає. На даний момент проводиться дізнання. Причини аварії з'ясовують фахівці.

Забили свинку на власному подвір'ї – їжте самі, на базар віднести – зась. З нового року це заборонить новий закон. З 1 січня 2010 року має вступити в дію перша частина ст.35 Закону України "Про безпечність та якість харчових продуктів". Згідно із ним "забороняється реалізація та обіг необробленого молока та сиру домашнього виробництва, а також туш або частин туш парнокопитних та інших копитних подвірного забою на агропродовольчих ринках". А згідно з другою частиною ст.36 взагалі "забороняється продаж харчових продуктів домашнього виготовлення". Чи готова Коломийщина до нового Закону - далі у сюжеті.

Детальніше про Закон України "Про безпечність та якість харчових продуктів", думки спеціалістів та мешканців Коломийщини дивіться в програмі "Коломийські реалії".

В Україні в повному обсязі запроваджено Державний реєстр виборців. Основна його мета – це створення точних та якісних списків повнолітніх громадянин України для будь-яких виборів та референдумів. Протягом серпня-вересня по всій території Україні відбувалося первинне уточнення персональних даних кожного виборця. Про ці підсумки говорили в Коломийській міській раді. Звітував перед мешканцями міста начальник відділу Державного реєстру виборців Петро Данилейчук. Він уточнив що таке реєстр та як його створюють. До слова, виборча кампанія з виборів президента розпочнеться 19 жовтня. Про це заявив заступник голови ЦВК Андрій Магера. "Виходячи з тих днів, що визначені законом (тривалість виборчої кампанії - 90 днів), це має бути 19 жовтня 2009 року", - заявив член ЦВК. Він вважає позитивним скорочення виборчої кампанії зі 120 до 90 днів.

На Коломийщині працюють 8 шкіл І ступеня та 5 філій загальноосвітніх шкіл. У 2008-2009 році в районі не закрили жодний малий навчальний заклад. Хоча прецедент існує. У Грушеві на перше вересня не прийшло жодної дитини.

У п'ятницю зранку, близько 08:00 години, поступило повідомлення від чергового Коломийського міськвідділу міліції про те, що приблизно о 03:00 годині ночі в Коломийську ЦРЛ госпіталізовано громадянина 1973 року народження, мешканця села Замулинці. Діагноз медиків - отруєння чадним газом. Зараз потерпілий перебуває в реанімації. Як повідомили в оперативно-рятувальній службі, стан потерпілого задовільний. А про напрацювання місцевих правоохоронців Роксана Баранська.

США в п'ятницю поминають жертв терактів 11 вересня 2001 року, коли в результаті терористичної атаки на Міжнародний торговий центр у Нью-Йорку загинуло майже 3 тисячі осіб. За традицією день жалоби почнеться хвилиною мовчання, дзвоном і поминальною молитвою у всіх храмах Нью-Йорка о 08:46 за місцевим часом, коли перший захоплений терористами літак врізався у північну вежу близнюків-хмарочосів.

Відомі коломийські спортсмени зустрічались із школярами. Така акція 11 вересня проходила по всій Україні. Приурочили її 110-річчю з дня відтворення Олімпійського руху та Дню фізкультурника. Наша знімальна група відвідала школу №1. Там, впродовж 45-ти хвилин, учні спілкувались із заслуженим майстром спорту України Володимиром Колесником.

У суботу в Україні відзначають День фізкультурника. Традиційно в цей день нагороджують найкращих спортсменів та фізкультурних діячів. В Коломиї, з нагоди цього дня, пройшла низка спортивних заходів. У районі свято перенесли на 20 вересня. Про проблеми та досягнення в районному спорті дивіться у наступному сюжеті.

7:2 з таким рахунком закінчився в п'ятницю матч-реванш з міні-футболу між умовно засудженими міста та району. Попередня зустріч відбулася 19 серпня, тоді і тепер турнір виграли коломияни.

Пам’ять про усікновення чесної голови св. Івана Хрестителя вшановують 11 вересня православні та греко-католики, які дотримуються Юліанського календаря. Про цю подію говорить Біблія. Вшановуючи пам’ять Івана Предтечі, вірні у цей день дотримуються суворого посту.
Завантажити сюжет ...

Джерело: Телерадіокомпанія "НТК"
Обговорити на форумі