друкувати


Чергові спортивні майданчики відкрили на Надвірнянщині

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-09-14 10:05:09
У м.Надвірна та с.Чорний Потік Надвірнянського району встановили спортивні майданчики із штучним покриттям. Відкривали майданчики голова облдержадміністрації Микола Палійчук, голова Надвірнянської РДА Ігор Писклинець та меценат Юрій Дерев’янко, котрий є уродженцем району.

В районному центрі спортивну площадку встановили на території спортивного комплексу ВАТ "Нафтохімік Прикарпаття", керівництво якого посприяло, щоб міні-футбольне поле із штучним покриттям стало подарунком для громади Надвірної, котра цієї неділі святкуватиме 420-річчя першої письмової згадки про місто. Для гостей свята вихованці надвірнянської дитячо-юнацької спортивної школи влаштували показові виступи - хлопці та дівчата різного віку демонстрували свої навички із занять боксом, вільною боротьбою та східними єдиноборствами, повідомляє прес-служба голови Івано-Франківської ОДА.

У селі Чорний Потік такий спортивний майданчик встановили поблизу школи. Гостям села на знак своєї подяки учні школи подарували виготовлені власноруч писанки. До слова: майстри з Чорного Потоку перемагають на численних фестивалях, присвячених писанці, адже писанкарство тут - давня традиція.

Микола Палійчук висловив свою подяку всім, хто доклав зусиль у встановленні майданчиків, та пообіцяв, що протягом місяця навколо майданчиків буде встановлено систему освітлення, щоб майбутні спортсмени могли займатись не тільки вдень, але й увечері. "Такі майданчики ми відкриваємо тільки там, де місцева громада активно долучається до цього. Громада власними силами здійснює підготовчі роботи, а ми лише ставимо спортивні майданчики на уже підготовлені площадки. Хочу побажати, щоб цей майданчик завжди був зайнятий. Щоб діти - від найменших, котрі ходять ще тільки у садок, до найбільших - здобували на ньому добру спортивну форму. Щоб були здоровими, тішили своїми результатами батьків та вчителів школи", - підкреслив у своєму вітальному слові голова облдержадміністрації Микола Палійчук.

Традиційно вручаючи капітанам обох команд комплекти футбольних м’ячів, губернатор зазначив: "Займайтесь спортом активно, якщо порвуться ці м’ячі - звертайтесь, привеземо нові".

До речі, жителі села Чорний Потік висловили голові облдержадміністрації прохання посприяти у виготовленні проекту та будівництві нової школи. Адже, за словами сільського голови Василя Шовгенюка, сьогодні учні навчаються в старих, непристосованих для навчання приміщеннях.

Обговорити на форумі