друкувати


Перемога зі смаком полтавського борщу з тайги

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-09-14 09:27:27
З перемогою та почесним другим місцем повернулася вчора команда молодих ініціативних прикарпатців з фестивалю "Борщ’їв", що відбувся вчора у місті Борщеві Тернопільської області. Журналісти, вчителі, менеджери та бізнесмени виступали від благодійного фонду "Україна – свята родина". Усіх частували незвичним полтавським борщем із тайги.

"Ідея приготувати та подати традиційний полтавський борщ і зовсім незвичним додатками належить керівникові фонду Івану Матіїшину, який, до речі, родом з Тернопілля, але багато років має успішний бізнес в Росії, - розповідає Коломия ВЕБ-Порталу керівник івано-франківського відділення фонду Оксана Говера. - Саме з Тюменській області, із робочого селища з дивною для тих країв назвою "Полтавський", де живуть чимало вахтовиків-українців, які видобувають нафту, пан Іван привіз рецепт цілком традиційного полтавського борщу. Проте особливістю страви є місцеві додатки, зокрема журавлина".

Прикарпатці охоче підхопили ідею, й на день нафтовика пригощали подолян та гостей свята борщиком з тайги. Скуштували страву сотні людей. Нахвалювали борщ, а деякі чоловіки запитували, як в до Полтавського на роботу потрапити. Не залишився непоміченим полтавський борщ з тайги і серед членів журі, які відзначили при карпатців другим місцем та подарували кавоварку. (Детальніше про борівський фестиваль читайте згодом на Коломия ВЕБ Порталі через кілька години).

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Борщів, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі