друкувати


Повір у власні сили, довірся власним діям!

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-09-12 12:16:07
Днями громаду села Олешів Тлумацького району відвідала міжнародна делегація проекту проекту ПРООН "Місцевий розвиток, орієнтований на громаду" (СВА).

Основна мета приїзду учасників міжнародної делегації на Тлумаччину – ознайомлення з результатами впровадження проекту СВА громадою с.Олешів "Довіра", яка нараховує 92 члени і яку очолює Ярослав Дидорак, вчитель за фахом. Громада с.Олешів створила на базі Олешівської школи благодійну організацію "Довіра" у грудні 2008 року. З поміж інших місцевих проблем громада зосередилась на вирішенні першочергової – провести заміну вікон у школі, адже у попередні роки тут було замінено систему опалення. Вирішення проблеми енергозбереження у навчально-виховному закладі (в приміщенні якого є ще й дитячий садочок) громада наразі реалізовує успішно: уже замінено усі 96 вікон, а наступного тижня буде проведено заміну ще й 11 дверей, повідомляє прес-служба Івано-Франківської ОДА.

Недарма своїм девізом громада вибрала гасло - "Повір у власні сили, довірся власним діям!". Про це у своїх виступах говорили голова функціональної групи з впровадження проекту СВА, директор місцевої школи Галина Коваль, активісти громади. Голова благодійної організації "Довіра" Ярослав Дидорак розповів про стратегію подальшого поступу громади: провести реконструкцію теплотраси, замінити водяні мережі та колектор біля місцевої школи, провести ремонт її фасаду, а також встановити тут ігровий та футбольні майданчики.

Голова Тлумацької РДА Василь Сенів висловив сподівання, що проект СВА продовжить свою співпрацю з районом, адже це велика підмога для громад, на вирішення місцевих проблем яких не вистачає бюджетного ресурсу.

Обговорити на форумі