друкувати


Прикарпаття: Отримай, капітане, квартиру від міністра

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-09-12 11:29:13
Вчора Міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко, перебуваючи на Прикарпатті у робочій поїздці, взяв участь у введенні в експлуатацію нового будинку для працівників міліції.

Кілька родин отримали нові комфортабельні квартири в обласному центрі. Загалом у цій новобудові було здано в експлуатацію 54 квартири загальною площею 4400 квадратних метрів. Житло отримали як працівники органів внутрішніх справ, так і пенсіонери, які тривалий час перебували на квартирному обліку. Як повідомили у СГЗ УМВС в області, цей будинок споруджувався за кошти Міністерства внутрішніх справ. Вартість його будівництва склала 7,8 мільйонів гривень.

До речі, будівля тривалий час вважалася довгобудом. На початку будівництва, в 1992 році, планувалося, що тут буде розміщуватися приміщення підрозділу швидкого реагування "Беркут". На той час для завершення споруди не вистачало грошей. І лише в 2005 році будівництво було відновлено.

Згодом керівництво УМВС України в Івано-Франківській області вирішило змінити цільове призначення цієї будівлі. Таке рішення стало слушним, адже чимало правоохоронців не мали власного житла. Отож при допомозі МВС України спочатку було здано в експлуатацію 38 квартир. Другу чергу будівництва планували завершити в 2006 році, проте знову не вистачило фінансування. І лише 2009 рік став для "черговиків" щасливим.

Вітаючи новоселів, Юрій Луценко подякував усім, хто доклав зусиль у завершення спорудження міліцейського будинку. "Незважаючи на скрутні економічні умови, Міністерство внутрішніх справ залишається однією з не багатьох структур, що забезпечує своїх працівників та ветеранів безкоштовним житлом", - наголосив Міністр. А після урочистостей керівник правоохоронного відомства відвідав родини новоселів та перевірив якість зданих в експлуатацію квартир.

Обговорити на форумі