друкувати


Під колесами міліціонерів

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-09-11 03:40:40
Порушено кримінальну справу за фактом дорожньої аварії за участю двох міліціонерів, які днями на службовій машині збили жінку. Їх звинувачують за статтею "Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, що керують транспортними засобами".

Про це повідомив прокурор Маріїнської міжрайонної прокуратури Донецької області Олександр Комісарук.

Трагедія сталася в центрі села Георгіївка Мар’їнського району на Донеччині ще 1 вересня. Приблизно о восьмій вечора Наталя Бородиня поверталася на велосипеді з вечірнього доїння, але замість того, щоб потрапити додому, з чисельними переломами та черепно-мозковою травмою потрапила до Красногорівської райлікарні, де постраждалій було зроблено складну операцію на черепі. Як виявилось, на жінку наїхала міліцейська машина.

Начальник Головного управління МВС у Донецькій області Микола Куп’янський став на захист підлеглих: обоє були тверезі, їхали виконувати службове завдання. І справді, за даними експертизи, у крові міліціонерів алкоголю не було. Зі слів головного міліціонера області, напередодні трагедії вони були на нараді в начальника райвідділу, "на якій отримали завдання затримати підозрюваного у скоєнні злочину і доправити його в райвідділ". Утім громадськість не дуже в це вірить.

"Міліцейська машина налетіла на потерпілу з величезною швидкістю, понад 120 км/год. Удар був такої сили, що сестра перелетіла через дах автомобіля, — розповів Микола Волинко, старший брат потерпілої. — Міліціонер-пасажир спочатку ховався, а потім дворами зник. А той, хто керував автомобілем, спокійно домовлявся про ремонт авто в той час, як потерпіла лежала на асфальті". Як з’ясувалося, за кермом "сімки" був оперуповноважений Мар’їнського РВВС. Як стверджують очевидці, за деякий час після ДТП міліціонери давали родичам потерпілої хабара, щоб "зам’яти справу". Утім Микола Куп’янський уже заперечив цю інформацію: "Вони намагалися по-людськи допомогти сім’ї, щоб мати можливість лікувати жінку, котра потрапила у ДТП". Тим часом стан Наталі Бородині, матері п’ятьох дітей, троє з яких неповнолітні, залишається важким.

Автор: Антін БОБИР, "Україна молода"
Обговорити на форумі