друкувати


Вміють вояки пожежі спиняти

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-09-11 11:30:41
Вчора, на Харківщині, на полігоні Першого навчального центру з підготовки та перепідготовки фахівців служби пожежної безпеки ЗС України відбулося відкриття 17-го Чемпіонату Збройних Сил України з пожежно-прикладного виду спорту.

На урочистому мітингу з нагоди відкриття Всеармійських змагань були присутні начальник Управління пожежної безпеки ЗС України полковник Ростислав Макар, усі начальники служб пожежної безпеки видів Збройних Сил та інші почесні гості. Головним суддею чемпіонату було призначено полковника Ростислава Макара, повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

– Сьогодні на змаганнях зібралися кращі вогнеборці нашого війська аби позмагатися за звання найкращого військового пожежного Збройних Сил, визначитися яка команда найсильніша. Бажаю учасникам успіхів на чемпіонаті та по службі, – зазначив полковник Ростислав Макар, звертаючись до присутніх на церемонії відкриття заходу.

До участі у змаганнях долучилися 5 команд: по одній збірній від видів Збройних Сил України та дві команди зі складу Першого навчального центру з підготовки і перепідготовки фахівців служби пожежної безпеки ЗС України. У кожній з команд по 5 основних спортсменів та ще 2 запасних. У перший день змагань спортсмени продемонстрували вміння та навички у трьох окремих видах змагань: стометрова пожежна смуга перешкод, подолання чотирьохповерхового будинку зі штурмовою драбиною та військово-пожежна естафета 4 по 100 метрів.

За попередніми підсумками, на даний час лідером заліку є команда офіцерів Першого навчального центру з підготовки та перепідготовки фахівців служби пожежної безпеки ЗС України. Сьогодні, 11 вересня, за планом змагань буде оцінено команди та індивідуальні здібності військових у розгортанні пожежних підрозділів та під час пожежно-прикладного двобор’я. Після чого на полігоні навчального центру відбудеться урочисте нагородження військовослужбовців.

Обговорити на форумі