друкувати


Бережіться нечесні роботодавці

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-09-11 11:27:23
Державною податковою службою області приділяється значна увага проведенню перевірок щодо виявлення фактів невиплати заробітної плати, ухилень від оподаткування зарплати, зокрема видачі її за рахунок "тіньових" коштів, ведення "подвійної" бухгалтерії, використання не облікованої готівки, оподаткування незначної частини доходів, тощо.

За вісім місяців 2009 року перевірками, в тому числі спільно з іншими контролюючими органами, з питань виявлення фактів ухилень від оподаткування заробітної плати, видачі її за рахунок "тіньових" коштів (виплати заробітної плати у "конвертах", ведення подвійної бухгалтерії, тощо) охоплено 91 юридичну та 84 СГД - фізичних осіб. Як наслідок, додатково донараховано 3077,2 тис. грн податку з доходів фізичних осіб та штрафних санкцій, повідомляє прес-служба Івано-Франківської ОДА.

Серед виявлених порушень, зокрема, у 13-ти випадках встановлено ведення подвійної бухгалтерії, у 3-х – виплата позик, 18-ти – приховування заробітної плати від оподаткування, виплата її за рахунок "тіньових" коштів, 59 – надання матеріальних та соціальних благ, 81 – інші порушення. За наслідками проведених перевірок 47 матеріалів передано до органів влади та органів прокуратури (в тому числі до прокуратури - 39 матеріалів, із яких по 19-ти порушено кримінальні справи).

Станом на 01.09.2009 податківцями виявлено 1987 неоформлених найманих працівників. За підсумками подальшої роботи з суб’єктами господарювання ними оформлено належним чином трудові відносини з працівниками і перераховано до бюджету 150,9 тис. грн податку.

Обговорити на форумі