друкувати


"Є" запрошує на фотовиставку "Погляд крізь стіну"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-09-10 02:36:21
11 вересня культурно-мистецький центр "Є" запрошує на фотовиставку Катерини Радченко (Одеса) "Погляд крізь стіну". Відкриття – 11 вересня, 19 година, 5 поверх. Тривалість: 11 – 24 вересня.

Китай ніби далеко, але насправді він в більшості речах, які нас оточують. Процес глобалізації непомітно підмінює поняття. Тепер ця країна асоціюється у нас лише з дешевим одягом, копіями мультимедійних технологій, робочою силою та багато чим іншим, що приводить до асоціативного ряду: Китай – це всесвітній ринок.

У цьому контексті забувається головне - це країна найстаріших традицій, конфуціанства та даосизму, інших філософсько-етичних напрямків, які лягли в основу людських цінностей.

Цінність... Що є цінним для нас? Як змінюються пріоритети у часі та просторі?

Про проект: головною метою проекту було не лише показати життя та побут сучасного Китаю, а й спроба показати її справжність, відкритість, гостинність та… відмінність. Але все ж таки не це головне, а головне те, що об’єднує всіх людей – це звичайні, але щирі та справжні емоції, почуття, дії. Те, на що ми з кожним днем все менше звертаємо уваги, занурюємося у вирій буденності та змінюємо ціннісні акценти. Ми забуваємо звичайні речі, що біля нас є найгарніші гори, чи найлагідніше море; що вже півроку не бачились з найкращим другом; та забули як то просто притулитись до щоки коханої людини та насолодитись тишею та спокоєм разом…ми багато чого забули. А коли згадуємо, інколи, вже буває пізно.

Не поспішайте! Насолоджуйтеся кожною миттєвістю, всьому свій час. Це банальні речі, до яких ще раз хочеться привернути увагу, спробувати зробити це через кольорові картинки з Китаю, де вміють насолоджуватися та цінувати звичайні речі.

Про автора. Катерина Радченко: навчаюсь… мандрую… творю… насолоджуюсь…

Банальна інформація, яка не дає уявлення про людину: народилась та проживає в сонячній Одесі, дві вищі освіти (філософія та журналістика), на цей час – аспірантура. Працювала фотокореспондентом в деяких газетах та футбольному клубі. З 2004 року – організація різноманітних мистецьких акцій (фестивалів, виставок, проектів) в Україні та за її межами, популяризація мистецтва. З 2006 р. - арт-директор клубу "Вихід" (Одеса), засновниця організації "Мистецькі мандри".

Шкідливі звички – пристрасть до подорожей, активних видів спорту та авантюрним вчинкам.
Фотографія – як приємне хобі, яке іноді приносить прибуток.
Мистецтво – як спосіб життя.
Творчість – процес самореалізації.
Знання – те, чим необхідно ділитись.

Обговорити на форумі