друкувати


ТРК НТК: Події дня. 09.09.09 (відео)

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-09-10 11:43:39
У селі Лісна Слобідка Коломийського району в урочищі "Баранець" під час проведення польових робіт місцевими жителями виявлено три мінометні міни часів другої світової війни. Працівниками групи піротехнічних робіт ГУ МНС в області виявлені вибухонебезпечні предмети буде знешкоджено.

Маєш землю – приватизуй її. Безкоштовно. На це є відповідна постанова українського уряду. Всі користувачі земельних ділянок можуть, фактично, без жодної копійки стати їхніми власниками. Документ почав діяти з 1 вересня цього року. На всі потреби виконавчий орган виділив майже 6 млрд грн. Кошти незабаром, обіцяє Кабінет Міністрів, будуть. Механізмів виконання постанови – немає.

У Коломиї черговий раз самовільно встановлюють гараж. Цього разу на вулиці Лисенка під вікнами 34-го будинку. Ані документів, ані проекту на малу архітектурну форму господарі не мають. Принаймні нашим журналістам побачити їх не вдалось. Але найбільше бентежить мешканців сусіднього будинку те, що не дотримується встановлена законом 10-метрова відстань від житла. Тепер, перед вікнами перших поверхів, замість гарної картини природи, люди бачитимуть хіба що металеві споруди.

Замість щоденника - оцінка в Інтернеті. В Коломийській гімназій нововведення. Відтепер за успішністю своїх дітей батьки можуть спостерігати, завітавши на сайт навчального закладу. Комп'ютерну систему "Класний журнал" розробив вчитель інформатики. Валерій Кольцюк успішно запустив програму в минулому році. Тепер і вчителі задоволені, і батьки. Та от діти - не дуже. Про нововведення - далі у сюжеті.

У п'ятницю, 11 вересня, на телеканалі НТК відбудеться прямий ефір. Гість студії владика Коломийсько-Чернівецької єпархії Микола Сімкайло. Початок ефіру о 21:00 годині. Телефон для запитань 38000.

Дельтапланерист, підводник, художник, вчитель та ще й відмінний дідусь. Список можна продовжувати. І це все про одну людину - коломиянина Степана Федора. Степан Іванович - викладач фізичного виховання у Коломийському медичному коледжі. Майже 40 років свого життя присвятив фізкультурі та спорту. Й дотепер захоплюється підводним плаванням. Ми поспілкувалися з паном Федором 9 вересня у день його професійного свята - Дня фізичної культури і спорту.

В рамках відзначення Дня фізичної культури і спорту в Коломиї відбудеться низка заходів. Розпочнуться спортивні події 10 вересня о 17 год. На кортах відбудеться дитячий турнір з тенісу. 11 вересня о 10 год. На стадіоні Юність з міні-футболу змагатимуться команди умовно засуджених міста і району, Видатні спортсмени міста візьмуть участь у Всеукраїнському Олімпійському уроці о 14 год. у виховному комплексі №10. Кваліфікаційні змагання з гімнастики пройдуть у першій спортивній школі о 16 год., а 12 вересня в цьому ж закладі пройде першість спортивних шкіл з вільної боротьби. Календарний матч першості України з футболу можна буде побачити 13 вересня на стадіоні Юність о 12 та 14 годинах. Там же пройде і обласна спартакіада Колосу. Школярі гратимуть в шахи в шаховому клубі о 12 годині. Першість клубу "Арніка зі скелелазіння" відбудеться в селі Королівка 13 вересня об 11 годині, а першість міста з міні-футболу серед школярів "Золота осінь" - 16 вересня о 12 годині на стадіоні "Юність". В спортзалі Коломийського Політехнічного коледжу 15 вересня о 14 годині відбудеться матчева зустріч з волейболу між Політехнічним та Педагогічним коледжами.

Міжконфесійна благочинна місія "Україна для Христа" запрошує усіх бажаючих, незалежно від віку, освіти чи конфесії на Біблійне навчання за програмою "Віра в дії". Навчання безкоштовне. Після закінчення навчання видається відповідний документ. Коломия, вул.Драгоманова, 3 у приміщенні міського фонду милосердя.

Коломийський академічний обласний український драматичний театр імені Івана Озаркевича запрошує всіх шанувальників театрального мистецтва на перегляд вистав. 13 вересня о 13:00 годині мюзикл "Кицин дім", о 18:00 годині комедія "Пограбування опівночі".

Cьогодні, 9 вересня 1897 року на Коломийщині народився композитор і диригент Євген Цісик. Його життєві шляхи простежував Василь Нагірний.
Завантажити сюжет ...

Джерело: Телерадіокомпанія "НТК"
Обговорити на форумі