друкувати


Скажи зарплаті у "конверті" - ні!

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-09-08 02:53:03
На Прикарпатті виявлено майже дві тисячі неоформлених найманих працівників.

Невиплата заробітної плати, ухилення від оподаткування зарплати, зокрема видачі її за рахунок "тіньових" коштів, ведення "подвійної" бухгалтерії, використання не облікованої готівки, оподаткування незначної частини доходів, саме такі найчастіші порушення виявила Державна податкова служба області.

За вісім місяців 2009 року перевірками охоплено 91 юридичну та 84 СГД - фізичних осіб. Як наслідок, додатково донараховано 3077,2 тис. грн податку з доходів фізичних осіб та штрафних санкцій.

Серед виявлених порушень, зокрема, у 13-ти випадках встановлено ведення подвійної бухгалтерії, у 3-х – виплата позик, 18-ти – приховування заробітної плати від оподаткування, виплата її за рахунок "тіньових" коштів, 59 – надання матеріальних та соціальних благ, 81 – інші порушення. Майже півсотні матеріалів передано до органів влади та органів прокуратури. Порушено два десятки кримінальних справ, повідомляє відділ масово-роз’яснювальної роботи та звернень громадян ДПА в області.

До 1 вересня податківцями виявлено 1987 неоформлених найманих працівників. За підсумками подальшої роботи з суб’єктами господарювання ними оформлено належним чином трудові відносини з працівниками і перераховано до бюджету 150,9 тис. грн податку.

За словами податківців, зарплата у "конверті" позбавляє найманого працівника соціальних пільг.

Автор: Дарка ДОРОШ, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі