друкувати


50 найвідоміших коломийців

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-09-08 10:42:45
Безперечно, в усі часи були відомі люди. Нині було б непростою справою скласти, наприклад, список найвідоміших людей вашого міста чи краю століття тому. Отож різні видання на зразок "Хто є хто?" (ідея запозичена) мають свою певну вартість.

Цим шляхом пішли і коломийці, які визначили 50 найвідоміших людей Коломийщини і видали недавно однойменну книжку в коломийському видавництві "Вік". Перед цим упродовж півроку редакція газети "Коломийська правда" опитувала в середмісті жителів Коломийщини, приймала від них листи й телефонні дзвінки з пропозиціями. І до дня міста та храмового свята Спаса, 19 серпня, жителі Коломийщини довідалися, кого найбільше знають в їхньому краї, а самих героїв книжки запросили до ресторану "Карпати" на урочисту презентацію видання.

Серед півсотні найвідоміших осіб з коломийського краю такі промовисті імена, як Герої України Роман Іваничук і Василь Ткачук, академіки Володимир Грабовецький та Василь Лизанчук, професори Юрій Ясіновський і Олександр Козаренко, дипломат Ігор Довганюк, банкір Дмитро Гриджук, владики Миколай та Іоан, екс-голова Івано-Франківської ОДА Михайло Вишиванюк, митці й письменники, спортсмени й бізнесмени, педагоги й високопосадовці. І навіть останній з цісарського роду — Отто фон Габсбург з Мюнхена.

Видання щедро ілюстроване, кольорове, з короткими англомовними довідками. Обсяг — 160 сторінок, наклад — 1 000 примірників.

Автором цієї ідеї був Ігор Козар. Керівник проекту — Володимир Довганюк. Редактор-упорядник книжки — Дмитро Карп’як. Фінансово підтримали це розкішне видання кредитна спілка "Прикарпаття", ТзОВ "Темп-Прут" і страхове товариство "Захід-Резерв". Уже нині читачі, краєзнавці та історики попитують за книжкою "50 найвідоміших людей Коломийщини", отже, вона матиме успіх, повідомляє Галичина.

Обговорити на форумі