друкувати


Відмінено 13-процентне мито на автомобілі і холодильники

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-09-07 03:43:54
Держмитниця з сьогоднішнього дня перестає стягувати з імпортерів тимчасову цільову надбавку до ставок ввізного мита у розмірі 13%.

"З півночі 7 вересня стягування додаткових надбавок до митних зборів припиняється, - повідомила глава прес-служби відомства Світлана Судак. - Термін їх дії встановлений законом, тому для відміни не потрібно ніяких підзаконних актів, включаючи розпорядження Держмитниці". Таким чином, імпортер при ввезенні на митну територію України автомобілів платитиме 10% їх вартості, холодильників - 5-10% вартості (залежно від об'єму).

Введення шестимісячних тимчасових митних надбавок було вимогою закону "Про внесення змін до деяких законів з метою поліпшення стану платіжного балансу України у зв'язку з світовою фінансовою кризою", що набув чинності 7 березня. Верховна Рада зобов'язала митницю стягувати 13% зі всіх товарів некритичного імпорту, проте Кабмін 18 березня звузив дію надбавки - з 25 березня її платили тільки з холодильників і легкових автомобілів. Право відмінити стягування мит з цих товарів Кабмін втратив 23 червня, коли Конституційний суд позбавив уряд таких повноважень, повідомляє Газета.UA.

Обговорити на форумі