друкувати


Ізраїль: 20-річчя імміграції євреїв СРСР

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-09-07 03:11:03
Глава ізраїльського уряду Біньямін Нетаньяху відзначив у неділю 20-річчя початку масової імміграції радянських євреїв, назвавши її одним із найбільших чудес, які трапилися з Державою Ізраїль.

Почавши у 1989 році, велика алія привела до Ізраїлю близько мільйона вихідців з СРСР. Алія - буквально "сходження" - термін, який використовується в івриті для позначення переїзду євреїв на проживання в Ізраїль.

"Двадцять років пройшло з того часу, як упала залізна завіса і брами Радянського Союзу відчинилися для вільної еміграції. З того часу близько одного мільйона нових іммігрантів приїхали в Ізраїль з колишнього Радянського Союзу... і змінили вигляд ізраїльського суспільства", - сказав прем'єр-міністр на недільному засіданні уряду.

"Інтегрувавшись, вони стали важливим елементом всіх аспектів життя країни - економіки і безпеки, науки і медицини, спорту, культури і мистецтв. Повертаючись до минулого, можна з упевненістю говорити, що ця хвиля імміграції стала одним з найбільших чудес, які трапилися з Державою Ізраїль", - продовжив Нетаньяху.

На підтвердження того, наскільки затребувані можуть бути вихідці з колишнього СРСР і наскільки вони інтегровані в ізраїльське суспільство, прем'єр перерахував російськомовних членів свого кабінету - міністра закордонних справ Авігдора Лібермана, туризму Стаса Місежнікова, інформації Юлія Едельштейна, алії і абсорбції Софу Ландвер, повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі