друкувати


Марек Краєвський репрезентує "Голову Мінотавра" у Львові

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-09-07 02:09:44
10 вересня, у четвер, о 13.00 у Голубому залі Палацу Потоцьких Літературна агенція "Піраміда" репрезентує нову книгу "Голова Мінотавра" всесвітньовідомого польського автора Марека Краєвського.

Захід відбудеться за участі автора, міського голови Львова Андрія Садового, міських посадовців та відомих письменників. Модератор заходу - Анатолій Івченко.

"Голова Мінотавра" - перший кримінальний роман у новому, львівському циклі детективів автора. Всесвітню славу Марек Краєвський здобув завдяки детективній серії про Ебергарда Мокка, який розслідує справи у Вроцлаві, усі події розвиваються у першій половині XX ст. ("Смерть у Бреслау", "Кінець світу в Бреслау", "Привиди в місті Бреслау" та "Фортеця Бреслау").

Події львівського циклу також відбуваються у 20-30-х рр. XX ст., Ебергард Мокк приїжджає до Львова та спільно із львівським детективом Едвардом Попельським розслідує жахливе вбивство молодої жінки:

1938 рік. Жахливе вбивство молодої іноземки піднімає на ноги весь поліційний апарат Бреслау. Багато вказує на те, що жертва була пов'язана з іноземною розвідкою. Убивство розслідує офіцер Абверу Ебергард Мокк. Він відкидає шпигунський мотив і зосереджується на типово кримінальних аспектах слідства. Це змушує його на деякий час покинути улюблене Бреслау. Любителі детективів у Польщі й за її межами вже добре знайомі з Ебергардом Мокком, головним героєм циклу детективних романів про Бреслау. Однак цього разу Мокк здивує усіх, провадячи слідство не лише в Бреслау, але й у Львові, де на допомогу йому приходить львівський детектив Едвард Попельський...

Розклад заходів, які відбудуться під час 16 Форуму видавців у Львові за участі Марека Краєвського:

9 вересня

18.00 19.30 - клуб-кав'ярня "Кабінет" (вул. Винниченка, 12). Зустріч з Мареком Краєвським. Читання уривків з книжок "Смерть у Бреслау" та "Голова Мінотавра". Підписування книжок автором.

10 вересня

8.00 - 9.00 - Марек Краєвський - гість ранкової телепрограми "Вже ранок" (12 канал, м.Львів)
13.00 - 14.00 - презентація роману "Голова Мінотавра" у Блакитному залі Палацу Потоцьких (вул.Коперніка, 15) за участю міського голови Львова Андрія Садового. Підписування книжок автором.

11 вересня

12.00 - 13.00 - Форум Видавців (Палац Мистецтв, вул.Коперніка, 17). Марек Краєвський підписуватиме книжки на стенді Літературної Агенції "Піраміда".
13.15. - 14.00 - Форум Видавців (Палац Мистецтв, вул.Коперніка, 17). Марек Краєвський підписуватиме книжки на стенді видавництва "Нора-Друк".
17.00 - 18.00 - Книгарня "Є" (просп.Свободи, 7). Презентація українського перекладу роману "Смерть у Бреслау". Підписування книжок автором.

12 вересня

11.00 - 12.00 - Форум Видавців (Палац Мистецтв, вул.Коперніка, 17). Марек Краєвський підписуватиме книжки на стенді видавництва "Нора-Друк".
12.00 - 13.30 - Форум Видавців (Палац Мистецтв, вул.Коперніка, 17). Марек Краєвський підписуватиме книжки на стенді Літературної Агенції "Піраміда".
14.00 - 15.30 - Театр ім. Леся Курбаса (вул.Леся Курбаса, 3). Марек Краєвський читає уривки з роману "Голова Мінотавра". Підписування книжок автором.

Обговорити на форумі