друкувати


Ужгород: Буря знесла 8-метровий хрест Хресто-Воздвиженського собору

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-09-07 01:11:25
У ніч з 5 на 6 вересня в п'яти районах Закарпаття пройшла сильна буря. Без електроенергії залишилися 32 населених пункти (7 з них - частково), значних збитків зазнали сільськогосподарські об’єкти. Швидкість вітру сягала 20-25 м/с. З купола ужгородського собору знесло 500-кілограмовий хрест.

У селі Середнє Ужгородського району підтоплено 70 тонн зерна, молочно-товарну ферму та склад отрутохімікатів. У селі Минай вітром зірвало дах, в Ужгороді вітром повалено дерева, пошкоджено рекламні щити.

Також потужний вітер зніс 8-метровий 500-кілограмовий хрест з головного купола Хресто-Воздвиженського православного кафедрального собору (УПЦ Московського патріархату). У 2003 році цей хрест встановлювали за допомогою вертольота.

За даними Закарпатського центру гідрометеорології, метеостанції фіксували у низинних районах швидкість вітру від 15 до 19 м/с, а у гірських - від 24 до 34 м/с. Але аналізуючи фактичні руйнування, фахівці сходяться на думці, що у низинних районах, зокрема в Ужгороді, швидкість вітру сягала 20-25 м/с, що класифікується, як буря, повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі