друкувати


"З вірою і любов’ю" до Коломиї

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-09-05 03:42:08
Вже третій рік в Коломиї проходять акції, спрямовані на збір коштів на підтримку завершення будівництва Патріаршого собору в Києві.

15 вересня в Коломиї на стадіоні "Юність" пройде благодійний концерт під назвою "З вірою і любов’ю". Очікуються високоповажні гості, зокрема, Блаженніший Любомир (Гузар), Коломийська міська влада, яка всіляко сприяє проведенню концерту. Для вас співатимуть: Тарас Петриненко, вокальна формація "Пікардійська терція", гурти "С.К.А.Й.", "Гудімов", "Горгішелі" та інші.

Перший тур акції, який пройшов на початку травня отримав велику підтримку з боку громадськості та ЗМІ. Під час благодійних виступів було зібрано 800 тис. грн. Тоді звучала академічна музика, яка подарувала присутнім на концертах неабияку насолоду для душі. Другий тур об’єднає собою прихильників популярної музики. Кошти, які зберуться, будуть направлені на подальше будівництво. В Коломиї планується, що концерт відвідає 2,5 тис. глядачів. 600 квиточків розповсюдять в приміських парафіях, а решта розповсюджуватиметься між студентством та прихожанами церков. Квиток коштує символічних 40 гривень, а придбати його можна в церквах міста.

Відповідальним за проведення концерту є о. Іван Остафійчук. Він розповів про те, що минулого року проводилася акція "Цеглинка", її можна було придбати на пам’ять про свій вклад в будівництво собору. Крім того, проводився концерт в Народному домі, де було зібрано 600 людей. Під час цих акцій було зібрано близько 377 тис. грн, що є вагомим внеском!

Патріарший собор Воскресіння Христового вже будується 10 років. Таке будівництво є надзвичайно дорогим, тому що там використовуються найдорожчі матеріали та найсучасніші технології, адже собор будується навіки. Планується, що для закінчення собору ще потрібно близько 20 млн грн, тому кожен може зробити свій внесок у славу, яка проляже крізь віки.

Автор: Оксана РИЖУК, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі