друкувати


Через "0", і через "8" ще деякий час можна буде телефонувати

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-09-05 11:47:46
Мобільні оператори тимчасово будуть підтримувати 2 системи набору дзвінків через "8" і "0" після 14 жовтня, коли префікс "8" буде замінено на "0".

Зокрема, оператор "Київстар" має намір перейти на нову систему набору дзвінків (заміна "8" на "0") в термін, встановлений Міністерством транспорту та зв'язку, тобто 14 жовтня, проте можливість набору старим і новим способом збережеться як мінімум протягом 1 місяця.

Після цього під час набору номера через "8" буде спрацьовувати автовідповідач, який поінформує абонента про зміну правил нового набору.

"МТС деякий час буде підтримувати і нову, і стару систему набору, адже далеко не всі абоненти зможуть відразу перейти на нові правила набору. Ми зобов'язані передбачити і запобігти всім можливим незручностям з їхнього боку", - повідомила прес-служба оператора мобільного.

Компанія "Астеліт" (бренд life:)) має намір підтримувати 2 системи набору до 30 листопада.

Оператор мобільного зв'язку компанія "Українські радіосистеми" (бренд Beeline) також має намір тимчасово підтримувати 2 системи набору дзвінків через "8" і "0" після 14 жовтня. "Компанія вважає за можливе підтримувати деякий час "паралельний" набір номерів у старому та новому форматі. Ми заздалегідь підготували технічні варіанти для вирішення цього питання", - повідомила прес-служба оператора.

У свою чергу, найбільша телекомунікаційна компанія "Укртелеком" має намір перейти на нові правила набору в строк (14 жовтня), після чого при спробі набору номера через "8" буде спрацьовувати автовідповідач, який поінформує абонента про нову систему набору, повідомляє Український Бізнес Ресурс.

Обговорити на форумі