друкувати


Де сироті знайти роботу?

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-09-04 03:57:57
Вчора в обласній державній адміністрації відбулася зустріч заступника голови обласної державної адміністрації Василя Гладія з Координатором проектів ОБСЄ в Україні, Послом Любомиром Копаєм щодо початку реалізації проекту ОБСЄ на території області "Сприяння працевлаштуванню випускників інтернатних установ для дітей-сиріт в Україні".

Івано-Франківщина стала однєю з чотирьох областей, де реалізовуватиметься цей проект ОБСЄ спільно з Міністерством України у справах сім’ї, молоді та спорту за фінансової підтримки урядів Андорри, Ліхтенштейну, Польщі та США. "Саме діти-сироти є групою ризику, яким загрожує трудове рабство, і їм слід допомогти пристосуватися до реалій сьогодення", – на цьому наголосив координатор проектів ОБСЄ в Україні Посол Любомир Копай під час відвідання Івано-Франківська , повідомляє прес-служба ОДА.

Сьогодні, 3 вересня, у рамках проекту розпочнуться тренінги для працівників соціальних служб і служб працевлаштування, педагогів, психологів. Мета тренінгів – допомога у побудові програми розвитку навичок самостійного життя та працевлаштування для дітей-сиріт, випускників професійно-технічних училищ.

Метою даного проекту є допомога у побудові програми розвитку навичок самостійного життя та працевлаштування для дітей-сиріт, випускників професійно-технічних навчальних закладів України. Нове у цьому проекті – залучення бізнес-громад до працевлаштування випускників інтернатних закладів. Вибрані 30 учнів профтехучилищ, здебільшого робітничих професій, яким допоможуть знайти роботу.

Реалізація цього проекту здійснюється, окрім Івано-Франківської області, ще і в Луганській, Запорізькій, Харківській областях та в м. Києві.

Обговорити на форумі