друкувати


Що спільного між студентами і ринком нерухомості?

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-09-04 03:22:12
Ріелтори б’ють на сполох, в Івано-Франківську з початком осені ринок нерухомості не зазнав як завжди стрімкого пожвавлення. Майже 25% квартир в обласному центрі Прикарпаття пустують.

З року в рік в Україні і в Івано-Франківську у вересні ціни на жило постійно збільшувались. Пов’язано це здебільшого, що до обласних центрів з’їжджались на навчання студенти. Більшість із них все-таки винаймали житло, а чиї батьки заможніші – купували. Така звична тенденція збільшувала попит на ринку вторинного житла, а значить зростали ціни і на нові квартири.

Ріелтори кажуть, що такого затишшя не було років зо п’ять. "Сьогодні ринок нерухомості близький до кризового стану", - говорить аналітик Сергій Майзель. У центральних частинах міста однокімнатну квартиру у новобудові можна купити від 25,5 тис. грн. вийняти – від 1500 грн. у місяць. Вторинний ринок – від 18,5 тис. грн., вийняти від 1000 грн.

Цього річ усі гуртожитки навчальних закладів Івано-Франківська переповненні, ті хто лишився без університетського житла шукають помешкання на околицях міста.

Автор: Дарка ДОРОШ, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі