друкувати


Над Львовом загуркотіло

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-09-04 12:29:26
На Львівщині розпочалося спільне командно-штабне навчання із залученням управлінь Повітряного командування "Захід" та 13-го армійського корпусу, а також оперативних груп від інших видів Збройних Сил України, силових міністерств та відомств держави.

Крім військовослужбовців управління Повітряного командування "Захід" Повітряних Сил ЗС України до командно-штабного навчання залучено управління 13-го армійського корпусу Сухопутних військ ЗС України, а також оперативні групи від інших видів Збройних Сил України, силових міністерств та відомств держави.

Основна мета спільного командно-штабного навчання, яке проходить під загальним керівництвом командувача Повітряних Сил Збройних Сил України генерал-полковника Івана Руснака, полягає в удосконаленні теоретичних знань та практичних навичок генералів та офіцерів під час оперативного планування та управління підпорядкованими військовими частинами в операції оперативного угруповання військ.

Спільне командно-штабне навчання проходитиме у два етапи, в ході яких планується досягти злагодженості дій у роботі органів військового управління, узгодити питання взаємодії та безпеки. – Це навчання є важливим заходом оперативної підготовки. Знання та навички, здобуті в ході заходу, – це спільна робота з планування та організації взаємодії. Тому ми знаходимо найбільш раціональний варіант вирішення того чи іншого бойового завдання, вводимо нові методи і форми їх виконання, – зазначив начальник оперативного відділу – заступник начальника штабу Повітряного командування "Захід" полковник Олександр Астахов. Спільне командно-штабне навчання триватиме до 4 вересня, повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

Обговорити на форумі