друкувати


Запалив листя – відповідай

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-09-04 08:55:29
Як і торік на Прикарпатті за спалювання листя каратимуть. Чиновники та екологи наголошують, що це – адмінпорушення.

Ані інспектори екологічного управління області, ані чиновники не можуть покарати паліїв опалого листя. Тільки працівники правоохоронних органів мають повноваження складати протоколи про адмінпорушення.

Є відповідний закон про "Самовільне випалювання сухої рослинності або її залишків" адміністративного Кодексу України: «Випалювання стерні, луків, пасовищ, ділянок із степовою, водно-болотною та іншою природною рослинністю, рослинності або її залишків у смугах відводу автомобільних доріг і залізниць, а також опалого листя у парках, інших зелених насадженнях та газонів у населених пунктах без дозволу органів державного контролю у галузі охорони навколишнього природного середовища або з порушенням умов такого дозволу – тягне за собою накладення штрафу на громадян від трьох до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб — від трьох до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян».

Також пожежники говорять, що останнього тижня почастішали виклики щодо гасінь пожеж , спричинених горінням сухого стерня.

Автор: Дарка ДОРОШ , Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі