друкувати


Кабмін: Забрати у ВР 200 мільйонів!

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-09-03 04:29:42
Міністерство фінансів у проекті держбюджету на 2010 рік пропонує виділити на утримання Верховної Ради 477 млн грн. Як пише Дело, це на 195 млн менше, ніж закладено в кошторисі на поточний рік.

Як повідомив заступник голови регламентного комітету парламенту Сергій Сас (БЮТ), виділених грошей вистачить лише на виплату заробітної плати народним депутатам і співробітникам апарату.

Глава профільного комітету Олександр Єфремов (Партія регіонів) додав: щоб проіснувати до кінця року, депутатам потрібно як мінімум 97 млн грн. додатково. "Інакше працівники апарату перестануть отримувати зарплату, депутати - на відрядження, також ми не зможемо фінансувати їх проживання в готелі", - поскаржився Єфремов.

Щоб не допустити фінансового колапсу, керівництво парламенту звернулося з проханням до прем'єр-міністра виділити гроші зі стабілізаційного фонду. У випадку, якщо парламент не зуміє домогтися збільшення фінансування, депутатам доведеться наступного року істотно скоротити штат співробітників апарату Верховної Ради, а у відрядження їздити за свій рахунок.

"У нас цього року через дефіцит бюджету вже відпав привілей безкоштовного житла, ми перестали користуватися залами офіційних делегацій в аеропорту Бориспіль, у нас вже немає чим платити за бензин", - нарікає член регламентного комітету Валерій Камчатний (БЮТ). Його соратник Лев Бірюк в зв'язку з труднощами у фінансуванні пропонує оптимізувати апарат Верховної Ради і скоротити водіїв. "Якщо у нас немає чим платити за бензин, навіщо утримувати водіїв, які не їздять?" - запитує він.

За словами Саса, складна ситуація з фінансуванням вищого законодавчого органу виникла вперше за останні десять років. Він зазначив, що народні депутати вже "проїли" всі ліміти. "Крім відсутності бензину, є заборгованість перед авіакомпаніями, зростає борг за трансляцію засідань парламенту", - зазначив Сас. За його словами, близько 10 млн грн. на сьогоднішній день парламент заборгував готелю Київ, в якому проживає частина депутатів. Ще 18 млн грн набігло з минулого року за капітальний ремонт будівлі парламентських комітетів на вулиці Садовій, 3.

У Кабміні про проблеми парламенту нічого не відають. "Якщо таке звернення буде, ми його розглянемо. Але я про нього вперше чую", - заявив міністр Кабінету міністрів Петро Крупко. Як вихід із ситуації він запропонував багатим депутатам взяти на утримання бідних. "Хай заможні депутати скинуться і підтримають тих, у кого немає грошей, повідомляє Новинар.

Обговорити на форумі