друкувати


День шахтаря відзначали на Коломийщині (фото)

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-09-02 03:38:18
Люблять і вміють у наших селах святкувати. Скажімо, у Ковалівці уже стало доброю традицією відзначати спільно День шахтаря – як данину добре розвинутій колись вугільній промисловості у селі. Тож і минулої неділі на честь 40-річчя закриття тут останньої шахти відбулось свято, яке зібрало на площі перед Будинком культури і малих, і старих.

Сільський голова Василь Ясінський приніс на імпровізовану сцену символ колишньої вугільної слави села – блискучий уламок вугільної породи, - і свято почало набирати обертів.

Найбільше оплесків на свою адресу зібрали найменші артисти. І дівчатка, і хлопчики так старалися, так натхненно виводили свої вокальні партії, що неможливо було не милуватись ними. Від співаків не відставали танцюристи, котрі так вибивали закаблуками, що аж курява над сценою вилася.

Відоме далеко за межами Ковалівки сімейство Юзюків зробило для рідного села гарний подарунок. Вони запросили на свято заслужених артистів України Богдана Кучера, Володимира Ковальчука, Михайла Попелюка. Співаки так завели публіку, що їх довго не відпускали, просили співати ще і ще.

Звісно, адже не часто у наших селах бувають такі свята і виступають артисти, які більш звичні до великих сцен. Так чи інакше, але Ковалівка того дня довго співала і бавилась, весело було і юним, і зовсім маленьким, і навіть стареньким, які мали нагоду згадати власні забави і трохи розважитись від одноманітних буднів. Депутати районної ради, які були на святі – Василь Ферчук і Тетяна Томенко – також були задоволені гідним рівнем сільського свята. Як сказав хтось із присутніх, святкувати весело і з розмахом День шахтаря можна по різному і не тільки тоді, коли з цієї нагоди відкриваються спортивні споруди – як у Донецьку. У Ковалівці День шахтаря теж вдався на славу.





Автор: Магда НИКОЛИШИН, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі