друкувати


Із деревами зростатиме й дружба

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-09-02 01:04:03
Днями мер міста Долина Володимир Гаразд разом із представниками польського, американського та двох українських міст-побратимів заклали неподалік будинку райдержадміністрації алею дружби.

Кожен посадив своє дерево. Чиновники із різних країн впевнені: як ростимуть та пнутимуться до сонця дерева, так ростиме та примножуватиметься дружба із волинянами. "До нас прибуло чимало представників міст-побратимів,- розповідає Коломия ВЕБ-Порталу мер Долини Володимир Гаразд,- проте їхній візит не можна навіть назвати офіційним, бо кожен з гостей чується у нашому місті, як вдома".

Наразі у Долини є польські побратими: міста Нова Санжина, Гродзіск Вєлькополський та Немодлін. Із Америкою поєдналися через місто Прерія Вилидж, штат Канзас. Є і українські партнери: міста Новоград-Волинський Житомирської та Рубіжне Луганської областей. Усі ці населені пункти економічно розвинені та туристично привабливі. Отож буде чому і повчитися і побратимів.

"Ми уже сім років співпрацюємо з Долиною,- каже Марек Хмура, заступник голови міста і гміни Нової Сажини Підкарпатського воєводства. Від нас до Долини досить близько, через шість годин можемо бути на Бойківщині. Особливо я задоволений співпрацею у сфері спорту. Тішить зокрема, що методи тренування українських плавців, які практикують в Долині, пригодилися польським спортсменам. Незабаром розвиватимуться контакти і між пожежниками, адже у Новій Санжині є сучасна рятувальна частина, яка працює у сфері хімічного захисту. І наші рятувальники готові поділитися досвідом роботи із українцями".



Автор: Галина ПЛУГАТОР, Долина для Коломия ВЕБ Порталу
Обговорити на форумі