друкувати


З першим дзвоником на штурм перших бастіонів науки

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-09-02 11:41:22
Сьогодні у наших школах пролунав перший після веселого і незабутнього літа шкільний дзвінок, який покликав підростаюче покоління на штурм бастіонів науки. Причепурені, трохи схвильовані після безтурботних канікул дівчатка і хлопчики вишикувались на шкільній лінійці й радо зустрічали першачків.

У Жукотинській неповній середній школі Коломийського району цього року ідуть у перший клас всього семеро малюків: дві дівчинки і хлопчик. Але це таки більше, ніж торік, коли шкільна сімя поповнилась тільки чотирма дітлахами.

На свято першого дзвоника до школи приїхали голова Коломийської районної ради Михайло Вінтоняк, журналісти, зійшлися батьки і учителі. Усіх благословив місцевий настоятель отець Василь, покропив школярів свяченою водою, побажав успіхів на шляху до опанування високими науками. Голова райдержадміністрації Михайло Вінтоняк теж щиро привітав дітвору, зачитав привітання від Президента Віктора Ющенка з нагоди Дня знань. Михайло Іванович також звернув увагу дітей на те, що тепер створено всі умови для навчання, і завдяки тестуванню діти, які мають міцні знання, мають можливість вступати на державні відділення найпрестижніших вузів України. Тож ті часи, коли гроші вирішували все, незабаром назовсім відійдуть у минуле.

Щирі слова вітань адресували дітворі й сільський голова Ярослав Лесюк, і директор школи Микола Бойчук. Директор наголосив на тому, завдяки підтримці районної влади, особисто голови РДА Михайла Вінтоняка, відділу освіти, при активній участі сільської громади вдалося втілити проект по енергозберігаючих заходах у школі. Завдяки цьому вдалося повністю замінити старі шкільні вікна на метало-пластикові. Увесь перший поверх уже дивився на школярів новими вікнами, на черзі – другий, де сподіваються завершити роботи до Нового року. Проект, вартість якого 97 776, 00 грн. став можливим завдяки фінансуванню Євросоюзу, Програми розвитку ООН, коштам районної влади, місцевої громади і меценатів.

Ось і перший дзвінок лунає – маленька Іванка на плечах девятикласника Ореста ледве тримає в руках дзвінкоголосий символ першого вересня. Першокласники покладають квіти до могили січових стрільців і рушають до класу, на перший у своєму житті урок. В добру путь!



Автор: Софія ОНИКІВСЬКА, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі