друкувати


Верховна Рада: Комуніст проти журналістки

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-09-01 04:51:07
У парламенті стався скандал між народним депутатом від Компартії Олександром Ткаченком і знімальною групою телеканалу СТБ. Депутат від КПУ Олександр Ткаченко відібрав у журналістки телеканалу СТБ мікрофон і розбив його.

Журналістка каналу Ольга Червакова намагалася записати інтерв'ю з депутатом, який напередодні висловлювався за зменшення кількості журналістів у Верховній раді.

Свою позицію депутат пояснював тим, що "їх дуже багато у буфеті".

Коли Червакова намагалася з'ясувати у Ткаченка подробиці, він висловив бажання, щоб "журналісти висвітлювали діяльність не тільки буфету Верховної ради, а хоча б зокрема те, що відбувається на селі і взагалі у суспільстві".

Коли журналістка почала задавати уточнююче запитання, Ткаченко почав тікати від камери, вдаривши рукою по мікрофону.

Коли Червакова наздогнала політика, він вирвав у неї з рук мікрофон і викинув його зі сходів. Мікрофон зламався.

За словами Червакової, потрісканий внаслідок "польоту" мікрофон знайшли. Щоб зафіксувати пошкодження, вона звернулася до працівників правоохоронних органів та до парламентської охорони.

Журналістка СТБ переконана, що дії депутата підпадають під дію частини першої статті 171 Кримінального кодексу: "Умисне перешкоджання законній професійній діяльності журналістів". На запитання, чи оскаржуватиме вона дії Ткаченка у судовому порядку, Червакова відповіла, що має порадитися з юристами телекомпанії.

Разом з тим голова комітету ВР з питань свободи слова Ганна Герман заявила, що на найближчому засіданні комітет розгляне цей інцидент.

"Я сьогодні ж дам завдання, щоб це питання готували на завтра на засідання комітету. Ми дамо різку і справедливу оцінку таким діям і ухвалимо відповідне рішення", - заявила депутат.

"Ми будемо захищати журналістів і будемо підтримувати їхнє право на реалізацію своїх професійних завдань в усіх органах, в тому числі і в правоохоронних", - додала вона, повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі