друкувати


Статистика знає все: Про зовнішню торгівлю

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-09-01 12:26:34
Обсяги експорту товарів суб’єктами зовнішньоекономічної діяльності Коломийського району за півріччя ц. р. склали 445,1 тис. дол. США, імпорту — 924,2 тис. дол. США. Порівняно з відповідним періодом минулого року обсяги експорту зменшились більш як на третину, а імпорту — майже на 60%.

Сальдо зовнішньої торгівлі товарами, як і торік, було від’ємне (-479,1 тис. дол. США), проте скоротилося у 3,3 раза.

Питома вага обсягів експорту товарів з району в загальнообласних склала 0,3%, імпорту — 0,8% (торік — відповідно 0,1% та 0,5%).

Партнерами у зовнішній торгівлі товарами були нерезиденти з 16 країн світу. Найбільші зовнішньоторговельні обсяги району забезпечувала співпраця з Молдовою (36,4% обсягів експорту та 33,8% імпорту товарів). Крім того, вагомими споживачами товарів, що відвантажувались за межі країни, були партнери зі Словаччини, Румунії та Російської Федерації. Значними були обсяги імпорту товарів зі Словаччини та Польщі. За межі країни підприємства району відвантажували деревину і вироби з деревини, залишки і відходи харчової промисловості, електричні машини й устаткування, а отримували — живих тварин, залишки і відходи харчової промисловості, наземні транспортні засоби, крім залізничних, — повідомляє головне управління статистики в нашій області.

Джерело: Вільний голос
Обговорити на форумі