друкувати


Мінпраці: Заборгованість зменшується

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-08-29 10:47:18
Загальна заборгованість із заробітної плати у липні 2009 року на підприємствах усіх форм власності зменшилась на 5% та складає 1,5 млрд. грн. Про це повідомив перший заступник Міністра праці та соціальної політики Павло Розенко.

"Загальна заборгованість на підприємствах усіх форм власності продовжує зменшуватися, і це, безумовно, позитивна динаміка", - наголосив Павло Розенко, пише Урядовий портал.

Перший заступник Міністра праці зазначив, що активно зменшується заборгованість на економічно активних підприємствах: якщо на 1 липня 2009 року вона складала понад 1,1 млрд., то за місяць вона скоротилася майже на 8% і складає біля 1 млрд. грн.

За словами Павла Розенка, станом на 1 серпня у порівнянні з 1 липня на 16% скоротилася заборгованість із заробітної плати на державних підприємствах, підпорядкованих центральним органам виконавчої влади.

"Серед усіх форм власності на сьогоднішній день саме державні підприємства демонструють найбільш суттєве зменшення заборгованості із заробітної плати", - підкреслив він та додав, що на сьогодні ця заборгованість складає біля 200 млн. грн. проти майже 350 млн. грн. на початку року.

Павло Розенко також зауважив, що усім міністерствам було доручено до кінця місяця вирішити питання щодо погашення заборгованості на підпорядкованих їм держпідприємствах: "Сподіваємося, що через місяць, коли знову розглядатиметься питання заборгованості із заробітної плати, ми будемо мати таку ж саму позитивну тенденцію зі зниження заборгованості".

Обговорити на форумі