друкувати


Київ: Зареєстровано 660 мільйонерів, а скільки насправді?

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-08-28 03:51:59
Державна податкова адміністрація в Київській області зареєструвала 660 мешканців Києва із прибутками більше 1 мільйона гривень у 2008 році.

"З тих громадян, які не є приватними підприємцями і подавали декларації за 2008 рік, 660 киян задекларували доходи в розмірі понад 1 мільйон гривень", - сказав Низенко. Він зазначив, що загальна сума їхніх доходів становить понад 7 мільярдів гривень.

При цьому Низенко підкреслив, що це тільки ті мільйонери, які були зобов'язані подавати декларації.

Низенко також пояснив, що Податкова служба має у своєму розпорядженні точну інформацію про те, скільки громадян отримало в 2008 році доход понад 1 мільйон гривень, у Києві їх майже 3,5 тисяч осіб, але, якщо податки знімалися, наприклад, податковим агентом, і було перераховано до бюджету, то такий мільйонер має право не подавати декларацію до податкової інспекції.

Крім того, додав Низенко, приватні підприємці подають звіти про свою діяльність щоквартально у податковій інспекції, підкресливши, що навіть якщо підприємець задекларував дохід понад 1 мільйон гривень, то це не означає, що він мільйонер, бо це не його особистий дохід громадянина, а дохід від підприємницької діяльності.

2008 року в податкові інспекції міста Києва було подано майже 6 тисяч декларацій про доходи, отриманих громадянами в 2007 році. При цьому 62 громадянина задекларували доходи понад 1 мільйон гривень.

Нагадаємо, з 24 мільярдерів 2008-го року в рейтингу "50 найбагатших українців" залишилося лише четверо. Найвищу сходинку рейтингу другий рік поспіль посідає бізнесмен Рінат Ахметов. Друге місце зайняв Ігор Коломойський, третє та четверте місця розподілились між Віктором Пінчуком і Геннадієм Боголюбовим.

Середня зарплата в Україні складає 1850 грн (230 доларів). Це означає, що людині з такою платнею потрібно працювати більше 282 тисяч років, щоб увійти до нинішнього ТОП-50 багатіїв. А на те, щоб очолити нинішній рейтинг, треба працювати 41,7 млн років, повідомляє Гарт.

Обговорити на форумі