друкувати


"Олімп" передадуть у комунальну власність

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-08-28 10:47:43
Новопризначений заступника начальника управління спорту ОДА Тарас Вінтоняк пообіцяв громаді, що незабаром найбільший спортивний комплекс "Олімп" знову належатиме державі.

" На носі питання повернення у комунальну власність басейну "Олімп" , як надалі він фінансуватиметься, хто буде ним керувати. У вересні збираюсь їхати у райони і знайомитись із ситуацією у всіх видах спорту, і насамперед вирішуватиму питання плавання", – пообіцяв новоспечений заступника начальника управління спорту ОДА Тарас Вінтоняк.

Нагадаємо, сьогодні "Олімп" належить інвестиційній компанії "Прикарпаття". Ще п’ять років тому спортивний комплекс був державною власністю. Власником "Олімпу" тоді було спортивне товариство "Колос".

"Колосу" не надходило належне фінансування, спортивна споруда почала занепадати. Обслуговуючому персоналу спортивного закладу не платили зарплатню, грошей для утримання басейну, спортивних зал практично не виділяли. Ремонтні роботи виконувало ВАТ "Отинійське ПМК". Підприємство витратило тоді більше 1 млн. 200 грн. Так як гарантій, що держава поверне кошти приватному будівельнику не було, тому комплекс заклали у заставу.

Держава відала "Олімп" під заставу, не спромігшись оплатити замовні роботи. Спортивний комплекс вилучили за борги згідно укладеної угоди. Грошей будівельна фірма таки не дочекалась.

Автор: Дарка ДОРОШ, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі