друкувати


"Місцевий розвиток, орієнтований на громаду" - дві угоди буде підписано

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-08-28 10:36:19
28 серпня 2009р. в приміщенні Івано-Франківської ОДА відбудеться урочисте підписання Угод про партнерство між двома громадами Коломийського району та Проектом "Місцевий розвиток, орієнтований на громаду" (СВА), який фінансується Європейським союзом (ЄС), співфінансується та впроваджується Програмою розвитку ООН в Україні (ПРООН) в Івано-Франківській області. Ці угоди закріплюють обов’язки партнерів щодо спів-фінансування проектів громад, які вирішили самоорганізуватись і покращити свої умови проживання.

Проект громади смт. Отинія "Заміна вікон в дошкільному закладі" має загальну вартість 127 084,00 грн., з цієї суми громада робить власний внесок 6 355,00 грн. Вартість проекту "Проведення енергозберігаючих заходів у Пилипівській ЗОШ І-ІІ ступенів" становить 76 338,00 грн. Громада зібрала власні кошти на суму 3 818,00 грн.

Проекти були підготовлені організаціями громад, створеними в рамках Проекту "Місцевий розвиток, орієнтований на громаду". Так, громадська організація "Громадська ініціатива" (смт. Отинія) та громадська організація "Асоціація соціально-економічного розвитку села Пилипи" (с. Пилипи) самі підготували та захистили свої проектні пропозиції, які були підтримані та затверджені для фінансування Проектом "Місцевий розвиток, орієнтований на громаду".

Варто зазначити, що місцева влада профінансує вищенаведені громадські ініціативи в сумі 91 539,00 грн., а проект СВА – 101 711,00 грн. Заплановано, що перші транші в розмірі 20 342,00 грн. (10% від загальної вартості) поступлять громадам на рахунки зразу після підписання Угоди про партнерство між організаціями громад та проектом "Місцевий розвиток, орієнтований на громаду".

В Проекті "Місцевий розвиток, орієнтований на громаду" беруть участь 8 районів нашої області, серед яких Рогатинський, Городенківський, Тлумацький, Надвірнянський, Коломийський, Рожнятівський, Снятинський та Галицький райони. 5 організацій громад Рогатинського (м. Рогатин, с. Вільхова, с. Жовчів, с. Чесники, с. Вишнів) та 2 громади Городенківського (с. Далешове та с. Вікно) районів завершили реалізацію мікропроектів.

Загалом по Івано-франківській області Проектом СВА буде підтримано 40 організацій громад, які бажають підвищити рівень життя в сільських, селищних та міських громадах шляхом комплексного відновлення, ефективного використання та системного управління базовими об’єктами місцевої інфраструктури.

Станом на 26 серпня 2009р. вже 40 громад підготували мікрорпроектні пропозиції, розробили проектно-кошторисну документацію, затвердили бюджет мікропроектів на загальних зборах. Форуми місцевого розвитку (у складі представників органів місцевої влади) затвердили пропозиції громад та рекомендували їх до співфінансування. 39 проектних заявок були схвалені і зараз знаходяться у стадії виконання.

Загалом вартість мікропроектів по Івано-Франківській області складає 4 191 332 грн.: внесок громади – 387 842 грн., СВА – 2 068 239 грн., місцевий бюджет 1 735 260 грн.

Обговорити на форумі