друкувати


МЗС Грузії: Кремль звів мародерство у ранг державної політики

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-08-27 03:27:29
Тбілісі висловило протест у зв'язку з планами Абхазії передати право на управління абхазькою ділянкою залізниці російській компанії ВАТ Російські залізниці.

У поширеній в середу, 26 серпня, заяві МЗС Грузії дана угода називається незаконною і розглядається як реалізація плану "грузинського розграбування майна на окупованих територіях Грузії".

"Прикриваючись окупаційними військами на окупованих територіях Грузії Кремль продовжує грабіж майна, що належить Грузії. З метою транспортування привласнених копалин (інертних матеріалів, рідкісних сортів деревини, нафти) і майна, Москва намагається привласнити і абхазьку ділянку грузинської залізниці. Вищевказані та багато інших фактів свідчать про те, що Кремлем мародерство зведено в ранг державної політики", - цитує заяву Грузия-Онлайн.

Грузинська сторона закликала міжнародне співтовариство і міжнародні транспортні організації до прийняття передбачених міжнародним правом відповідних заходів, з метою "припинити хижацькі дії Росії на території Грузії".

Нагадаємо, 13 серпня МЗС Грузії звинуватило Росію у порушенні шестипунктної угоди про припинення вогню від 12 серпня 2008 року, повідомляє Новинар.

Обговорити на форумі