друкувати


Не розказати про злочин — теж порушення

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-08-27 11:56:32
У Службі безпеки України переконані, що відповідальними за корупцію в органах влади та незаконне розповсюдження наркотиків є також ті громадяни, які знають про злочини, але правоохоронцям про них не повідомляють.

Тому з ініціативи управління СБУ в Івано-Франківській області на вулицях обласного центру з'явилися біг-борди з соціальною рекламою. Поряд із закликом до активної громадянської позиції розміщено номери прямої телефонної лінії спеціальних підрозділів служби безпеки, які безпосередньо протидіють цим злочинам.

"Наше щире бажання — щоб люди не мовчали, — переконує прес-секретар управління СБУ в Івано-Франківській області Марія Римар, — щоб не терпіли, коли вони стикаються з такими злочинами, не думали "це не моя справа" або "я зателефоную в СБУ, а вони мені скажуть, що їм це не цікаво". Ні, ми вислухаємо, зареєструємо усі скарги і заяви громадян".

Якщо заявленим порушенням повинна займатися не служба безпеки, звернення буде направлено в прокуратуру або до органів МВС. Проте, запевняє пані Римар, більшість випадків розглядаються таки СБУ, і при необхідності порушується кримінальна справа.

"Багато людей справді терплять, вони вважають, що краще заплатити гроші і простіше вирішити своє питання. Ми закликаємо цього не робити, тому що роблячи так ми примножуємо зло і самі потім пожинаємо плоди своїх вчинків", — переконана Марія Римар.

Якщо жителям Івано-Франківська стало відомо про факти торгівлі чи розповсюдження наркотиків, працівники СБУ просять телефонувати 59–06–55, а про факти корупції можна розповісти за телефоном гарячої лінії 59–00–19.

Правоохоронці переконані: безкарність посадовців породжує свавілля, тому заявити про злочин або підготовку до нього — обов'язок громадянина. А ось промовчати — означає скоїти злочин проти себе самого та власних дітей, повідомляє ОТБ Галичина.

Обговорити на форумі