друкувати


Кабмін вирішив допомогти закордонним українцям

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-08-26 04:02:00
Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко вважає за необхідне розробити конкретний план дій з реалізації програми підтримки закордонних українців, зокрема, щодо освоєння 47 млн грн зі Стабілізаційного фонду, рішення про виділення яких було ухвалено на засіданні Кабінету міністрів України 19 серпня.

Як повідомили в Управлінні зі зв’язків зі ЗМІ Секретаріату Кабміну, про це прем’єр сказала під час зустрічі із представниками Світового конгресу українців.

Тимошенко зазначила, що „для нас ця зустріч є абсолютно важливою”. “Ми вважаємо, що все те, що ми зараз обговорюємо, закладе підвалини для системної роботи вашої з урядом і, по суті справи, дасть надію всім українцям за кордоном бачити підтримку уряду”, - додала вона.

Тимошенко подякувала представникам Світового конгресу українців за фундаментальну, дуже велику професійну роботу, яку вони проводять на благо України і на благо українців, які живуть в усьому світі.

Президент Світового конгресу українців Євген Чолій висловив подяку прем’єр-міністру України за ухвалення постанови уряду щодо фінансування заходів з підтримки зв’язків із закордонними українцями. Він вважає, що пріоритетних напрямками для використання цих коштів є, зокрема, захист прав українців за кордоном; встановлення пам’ятника жертвам Голодомору у Вашингтоні; розповсюдження українських телевізійних програм і фільмів за кордоном.

Як повідомлялося, 14 серпня, президент Віктор Ющенко направив прем’єр-міністру листа, в якому висловив стурбованість ситуацією у сфері зв’язків з українською діаспорою. Зокрема, президент розкритикував Юлію Тимошенко за те, що Кабмін не фінансує державні програми з підтримки зв’язків з українською діаспорою, повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі