друкувати


Тлумаччині потрібні інвестори

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-08-26 02:43:30
Керівництво Тлумацької райдержадміністрації поставило собі за мету розвиток туризму на території краю. Завдяки підтримці галузі районна влада хоче привернути увагу інвесторів до потенціалу регіону.

Влада регіону впевнена – Тлумаччина має що показати українському туристові. Щоб інформація про край поширювалась швидше за кошити райдержадміністрації видані туристичні путівники. Путівник "Тлумаччина – перлина покуття", перша частина видання присвячена Дністровському каньйону. У путівнику коротко вказані відомості про кожен населений пункт району.

Дністер шляхом вимивання гірських порід з Подільської височини утворив каньйони. На 250-кілометровому відрізку між гирлами Золотої Липи і Збруча протікає, утворюючи мальовничі вигини русла – мандри. Скелі, гроти, печери та складна геологічна будова каньйону цікавить багатьох туристів та дослідників. – Зараз люди хочуть всебічного відпочинку, а не тільки на лижах покататись. Ми підготували маршрут, де йде сплав від Петрилова до Заліщик. Але масштабних проектів поки немає, зараз працюємо над пошуком інвесторів, - розповідає голова Тлумацької районної ради Анатолій Поліщук. – Ми даємо зелене світло у розвиткові туризму кожному інвесторові.

На Тлумаччині є усі можливості для розвитку зеленого, кінного, автомобільного та пішого туризму. А любителів екстремального відпочинку привертає увагу єдиний в Україні дельтадром.

Автор: Дарка ДОРОШ, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі