друкувати


"Ї" святкує 20 років

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-08-26 02:40:19
Громадська організація Незалежний культурологічний часопис "Ї" відзначить два десятиліття. За роки сформувався колектив з творчих та наукових кіл, який досліджує проблеми культурології, політології, філософії.

Головним напрямком діяльності є вивчення міжетнічних стосунків, проблем цивілізаційних розламів, адміністративних кордонів, формування європейської ідентичності й інтеграції, сучасного політичного дискурсу зокрема в Україні.

Редакція "Ї" за роки існування видала майже сотню часописів присвячених різним темам. Зокрема, на сторінках журналу український читач знайомився з творчістю та науковими статтями прикарпатських авторів: Тараса Прохаська, Володимир Єшкілєв, Юрій Андрухович, краєзнавець Іван Монолатій.

Як громадська організація незалежний культурологічний часопис "Ї" формує базові засади громадянського суспільства України, займаючи чітко визначені позиції з усіх найважливіших питань суспільного і політичного розвитку України. Організація випускає квартальник Незалежний культурологічний часопис "Ї", Молодіжний додаток до квартальника, а також книги відомих політологів та культурологів. Електронна версія Незалежного культурологічного часопису "Ї" є найбільшим багатомовним електронним журналом України. Керівником організації та редактором часопису є львівський культуролог та політолог Тарас Возняк

Автор: Дарка ДОРОШ, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі