друкувати


Прикарпаття боронить українську історію від Медведєва і Путіна

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-08-25 03:37:42
24 серпня в Івано-Франківську на Вічевому майдані відбулося віче з нагоди 18-ї річниці Незалежності України. Після богослужінь за Україну в храмах керівники області та міста разом з громадськістю прибули на площу.

Учасники віче тримали в руках партійні прапори Нашої України, Блоку Юлії Тимошенко, ВО Свобода, УНП, КУНу, Руху. На віче прийшли також ветерани УПА та Першої Української дивізії Галичина, військовослужбовці та мешканці Івано-Франківська у вишиванках.

Владика Івано-Франківської єпархії УГКЦ Володимир Війтишин і священики православної церкви благословили учасників віче.

"Не дозволимо переписати українську історію, зокрема, ніяким Медведєвим, ніяким Путіним, нікому", - заявив на віче міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус.

За його словами, в даний час загрозу українській державності несуть не стільки так звані листи Медведєва, скільки "внутрішній розбрат". "Найбільшим викликом сьогодення є внутрішній розбрат", - сказав мер Івано-Франківська. Він закликав "об'єднати всі партійні прапори в єдиний кулак", тоді "дамо гідну відповідь будь-яким загрозам державності".

У свою чергу голова Івано-Франківської обласної ради Ігор Олійник сказав, що звернення російського президента Дмитра Медведєва до Віктора Ющенка засвідчило, що "Росія не змінилася і її імперські амбіції не припинилися". "Цей лист російського президента є великою образою всієї нації, всього українського народу", - сказав голова облради.

Крім того він закликав об'єднатися навколо Президента Ющенка, який зараз "має силу і волю захищати українську незалежність".

На віче виступи ораторів чергувалися виконанням патріотичних пісень хору центрального Народного дому N 1 міста Івано-Франківська, а партійні активісти різних політичних сил роздавали свої агітаційні матеріали.

Як повідомлялося, 14 серпня Івано-Франківська обласна рада направила вищому керівництву України, а також посольству Росії в Україні заяву стосовно звернення президента РФ Дмитра Медведєва, повідомляє Газета.UA.

Обговорити на форумі