друкувати


Коломияни пошили державний прапор для Києва

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-08-24 04:16:12
Учора коломияни і гості краю урочисто відзначали День державного прапора. На Вічевому майдані зібрались представники влади міста і району, громадськість, партійні лідери, молодь. Прийшли люди, які були свідками підняття на Коломийщині першого синьо-жовтого прапора, були й ті, хто повіз на зорі Незалежності щойно пошите полотнище до Києва.

Палко і натхненно промовляли на цю тему Володимир Янкевич, Ілля Фаса, пані Вальдман. Усі наголошували на тому, що це свято мало би зібрати на Вічевий майдан не менше людей, як у 90-ті, коли національна свідомість не залишала нікого байдужим до долі рідної держави.

Міський голова Юрій Овчаренко і голова райдержадміністрації Михайло Вінтоняк урочисто, під мелодію Гімну України, підняли державний прапор над Вічевим майданом. Учасники художньої самодіяльності Народного дому підготували гарну святкову програму. Перехожі не минали дійство байдуже. Вони зупинялись і слухали, переймаючись тим, що відбувалось. Усі розходились піднесені й урочі, з тим, щоб 24 серпня знову зустрітись на урочистостях із нагоди найбільшого національного свята – Дня Незалежності України.



Автор: Магда НИКОЛИШИН, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі