друкувати


Святкування 20-річчя створення Народного Руху

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-08-22 01:24:31
20 серпня відбулося засідання організаційного комітету з відзначення 20-ї річниці Народного Руху України в області за участю голови обласної державної адміністрації Миколи Палійчука та голови обласної ради Ігора Олійника, члена Всеукраїнський оргкомітету з відзначення 20-ї річниці створення Народного Руху України за перебудову Степана Волковецького.

Присутні на засіданні громадські діячі, що стояли біля витоків Народного Руху України за перебудову, та члени політичної партії Народний Рух України обговорили програму святкувань 20-ї річниці Руху на Прикарпатті.

20 років тому 58 прикарпатців були присутні при народженні спочатку громадської, а згодом політичної сили, що здобувала назележність Україні. Цьогоріч, за сприяння обласної влади, вони матимуть можливість стати учасниками урочистостей, які відбудуться 12 вересня у м.Києві, з нагоди 20-ї річниці створення Народного Руху України за перебудову.

Також програмою святкувань передбачено, що 20 вересня в Івано-Франківському академічному обласному музично-драматичному театрі відбудеться урочиста академія з цієї нагоди.

Нагородять прикарпатських рухівців і загальнодержавними та обласними відзнаками. Голова ОДА Микола Палійчук зазначив, що обласна влада підтримає всі кандидатури на нагороди, які подасть крайова організація НРУ.

Мені приємно, коли наших земляків нагороджують відзнаками Президента України чи іншими державними нагородами, тому я особисто розмовлятиму з керівництвом Секретаріату Президента, з Президентом України та намагатимусь, щоб квота нагороджених для прикарпатців була якнайбільшою,- відмітив Микола Палійчук.

Обговорити на форумі