друкувати


До Долини по бойківський мед

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-08-22 01:01:08
З нагоди святкування Дня міста Долини 23 серпня 2009 року там відбудеться "Свято бойківського меду". Організатори запрошують пасічників та любителів солодкого продукту, а також усіх охочих.

У програмі виступи фольколорних колективів, розважальна програма для дітей, конкурси і, звичайно, багато солодкого меду!

"Медове" дійство відбудеться біля пам’ятника Михайлу Грушевському. Святкову програму вестиме відомий український шоу-мен, ведучий популярної телепередачі "Знак якості" - Костя Грубич. Забарвлять свято своїми бойківськими наспівами фольклорні колективи Долинщини, а дітки розважатимуться в імпровізованій театральній виставі. На святі кожен зможе почастувати справжнього бойківського меду, придбати сувеніри та отримати незабутні враження.

До участі у святі запрошуються всі, хто розуміється в бджільництві, та впевнений, що його мед найкращий. Конукрс проводитиметься в таких категоріях:

"Мед"
Одна баночка меду (500 г) оформлена, як для продажу. Мед (світлий, середній, темний, природно кристалізований) повинен бути чистий, однорідний та однакового ботанічного походження. Крім якості меду враховується привабливість етикетки і тари.

"Найколоритніший пасічник"
Всі учасники, які одягнені у стилі бойківського пасічника (у вишиванки, солом’яні капелюхи, чи інший спеціалізований одяг, та привертали б увагу журі, гостей свята) можуть змагатися в цій категорії.

"Фотовиставка"
Фотографія на тему бджільництва: з життя пасічника, фото своєї пасіки, бджіл чи вулика. Оцінюється якість і цікавість матеріалу.

У кожній з категорій присуджуватиметься перше, друге та третє місце.

Переможець у категорії "Мед" отримає головну нагороду Свята бойківського меду. Можуть також бути продемонстровані інші продукти бджільництва: різноманітні вироби з воску, пилок, прополіс, маточкове молочко, медові напої різної міцності та інше.

Також організовується виставка інвентарного спорядження пасічників, де будуть представлені цікаві та різноманітні пристрої, що використовуються в бджільництві. Всі бажаючі зможуть ознайомитися з ними та зробити фото на згадку. Урочисте відкриття світа відбудеться о 14:00.

Обговорити на форумі