друкувати


Рада подолала вето В.Ющенка

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-08-21 05:25:18
Верховна рада сьогодні подолала вето президента Віктора Ющенка на поправки до закону про вибори президента України. Своїм рішенням народні депутати перенесли старт президентської кампанії з 19 вересня на 19 жовтня.

За дане рішення проголосували 325 народних депутати з 409 зареєстрованих у залі, зокрема 168 від Партії регіонів, 153 - БЮТ, 4 - НУ-НС. Комуністи та Блок Литвина не голосували.

Після цього спікер парламенту Володимир Литвин закрив позачергове засідання Ради.

Як відомо, ветований Ющенком закон про вибори президента парламент прийняв у липні 316 голосами. Зміни торкнулися термінів проведення виборчої кампанії - вона скоротилася з 120 до 90 днів (тим самим народні депутати перенесли старт виборів з 19 вересня на 19 жовтня).

Крім того, Верховна рада істотно підвищила заставу для кандидатів у президенти: з 500 тисяч до 2,5 мільйонів гривень. Окрім скорочення терміну виборчої кампанії і збільшення суми застави для кандидатів у президенти, законопроект пропонував ліквідувати інститут відкріпних посвідчень і підписних листів на підтримку кандидата на пост президента, а також низку інших змін.

Раніше депутати подолали вето президента на виділення майже 10 мільярдів гривень Нацбанку на підготовку до Євро-2012.

У свою чергу Віктор Ющенко заявляв, що у разі подолання його вето він оскаржить рішення Верховної ради у Конституційному суді, повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі