друкувати


"Танцювальний Марафон" на кубок Влада Ями

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-08-21 03:10:04
За кілька днів в Івано-Франківську розпочнеться видовищна мистецька подія, якої ще не було в історії міста- "Танцювальний Марафон" на кубок Влада Ями. Організаторами заходу стали танцювальна школа Влада Ями та ОТБ "Галичина". Детальніше про новинку Коломия ВЕБ-Порталу розповідає директор школи Анна Крисюк.

-Пані Анно, як виникла ідея проведення марафону?
-Зараз у світі, і в Україні зокрема завдяки різноманітним телевізійним проектам стали популярними заняття танцями. У нашому місті також діє школа відомого танцівника, гаслом якої є "Танцювати може кожен". Отож ми у рік молоді, коли має відбуватися багато заходів спрямованих на розвиток молодих людей, вирішили показати, що на Прикарпатті справді танцювати може кожен, що є у нас таланти, які здатні підкорити світові сцени. А з іншого боку хочеться зробити приємність і телеглядачам, які спостерігатимуть за нашим шоу і вболіватимуть за своїх знайомих, друзів, рідних, надсилаючи смс-повідомлення, за якими буде обрано найкращого танцівника. Він й отримає "Кубок глядачів" та стане другим переможцем після володаря "Кубку Влада Ями".

-Як відбуватиметься телепроект?
-Починаючи з 6 вересня, до середини жовтня, щотижня у неділю транслюватиметься якась частина марафону. Проте це не буде дублюванням схожих танцювальних конкурсів. Радше це реаліті-шоу, під час якого глядач побачить не лише красиві виступи учасників, але й їхні тренування протягом тижня, почує коментарі щодо того чи іншого учасника конкурсу від членів журі і навіть спонсорів, які не тільки даватимуть подарунки, а й долучатимуться до організаційної роботи.

-Скільки учасників буде танцювати у телепроекті?
-Близько сорока людей віком від чотирьох до 44 років, з якими провадитиметься кастинг, під час якого буде відібрано найкращих танцівників. У подальшому їх поділять на дві підгрупи, кожна з яких буде змагатися за участь у півфіналі і фіналі. З відібраними учасниками впродовж тижня займатимуться викладачі танцювальної школи Влада Ями. Відбір та репетиції за участю відібраних учасників глядачі матимуть змогу побачити перед виходом програми в ефір у спеціально змонтованих сюжетах.

Щоправда, танцюватимуть тільки жителі Прикарпаття, хоча до нас були телефонні дзвінки з Донецька, Тернополя, Львова. Люди просили, аби також брати участь в нашому конкурсі, але наразі спробуємо обмежитися тільки місцевими, які показуватимуть усі види і жанри танцю: спортивні, бальні, сучасні, східні і т ін. Але в подальшому цей проект цілком може стати всеукраїнським.

-За яким принципом відбуватиметься суддівство, адже видно в учасників телепроекту різні вікові категорії?
-Вік тут не має значення. Судитимуть професійність, вдалі початок та завершення танцю, артистичність, оригінальність костюмів. Щодо віку, то це марафон, змагання, і переможе сильніший, витриваліший і талановитіший. На це перед телепроектом погодилися всі учасники.

-Чи буде Влад Яма присутній на кожному етапі конкурсу?
-Аякже, це була одна із головних умов. Хоча, чесно скажу, що йому буде це нелегко, адже він задіяний у багатьох столичних та регіональних телепроектах. Проте Влад погодився, щотижня приїжджати в Івано-Франківськ.

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі