друкувати


І під час кризи підприємство може бути прибутковим

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-08-21 12:43:09
Яскравим прикладом цього є ВАТ "Галичина" – одне з найвідоміших швейних підприємств міста Івано-Франківська. 70 років тому у івано-Франківську, тодішньому Станіславі, була відкрита швейна артіль – так розпочалася діяльність теперішнього ВАТ "Івано-Франківське ВТУП "Галичина".

Першою продукцією артілі були фуфайки, ватні штани, військову форма. У 1969 році було завершено повну реконструкцію швейної фабрики – збудовано нові виробничі приміщення, встановлене нове обладнання.

А в 1993 році підприємство розпочало співпрацю з іноземними компаніями, яка триває дотепер. Зараз ВАТ "Галичина" – це одне з небагатьох міських підприємств, яке з могло в умовах фінансово-економічної кризи за І півріччя 2009 року зберегти досягнуті темпи виробництва, збільшити обсяги реалізації та не скорочувати штат працівників. Окрім того, ВАТ "Галичина" вчасно виплачує заробітну плату і не числиться серед боржників, а також вперше за останні роки стало прибутковим за підсумками І півріччя 2009 року.

На сьогодні ВАТ "Галичина" – це сучасне підприємство, робота якого спрямована на розробку, виробництво та реалізацію широкого асортименту швейних виробів як на внутрішньому ринку, так і на експорт. З 1992 року підприємство співпрацює на умовах давальницької сировини з кількома іноземними фірмами, такими як "Макс Абрам" (Нідерланди), "Стайлфаер" (Нідерланди), "Ансовер Трейдінг" (Великобританія), "Октавія" (Німеччина), "Руко" (Франція), "Поляріс" (Австрія).

Вироби ВАТ "Галичина" – це поєднання традицій і сучасних технологій, різноманітності та конкурентноспроможності. В основному асортименті присутні жіночі та чоловічі пальта (зимові, демісезонні), а також жакети, піджаки, блейзери для жінок. Асортимент постійно оновлюється, а технологічний процес вдосконалюється. Річна потужність підприємства – 120-140 тисяч виробів, повідомляє прес-служба івано-франківського міськвиконкому.

Обговорити на форумі