друкувати


Вчора – День пасічника

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-08-20 11:26:16
Воно об’єднує навколо себе такі магічні для простої людини поняття, як пасіка, бджола, рій, вулик, а ще — медоноси, медогонка, прополіс… Це слово "мед". І над усім цим — постать пасічника: мудрого, статечного, неквапливого і часом загадкового, як сама бджола.

На Коломийщині майже три роки діє Товариство бджолярів. Очолює його досвідчений пасічник — більше 26 років стажу — і залюблена в свою справу людина Микола Копильців.

Його "Боже господарство", а це більше 50 сімей, розташувалось в мальовничому куточку передгірського села Рунгури. Минулого року пан Микола виклопотав створення спеціальної хоругви пасічників. А цього року, 19 серпня, після святкового Богослужіння з нагоди Дня пасічника, а також храмового свята Преображення Господного, усі майстри медових справ пройдуть урочистим ходом середмістям під своєю "професійною" хоругвою. Біля музею писанки відбудеться освячення свіжого меду, а також інші святкові заходи. Тут матимуть гарну нагоду продати солодку бджолину продукцію всі пасічники. А мешканці Коломийщини і гості свята зможуть досхочу поласувати цілющим і натуральним продуктом, повідомляє Івано-Франківська ОДТРК.

Обговорити на форумі