друкувати


Бігом по цукор!

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-08-20 10:43:14
З 21 серпня по 15 вересня на Прикарпатті продаватимуть цукор з Держкомрезерву. Вартість солодкого продукту не повинна перевищувати 4 грн. Для області виділили 839 т дешевого цукру.

Згідно постанови Кабінету Міністрів України "Про заходи із стабілізації ситуації, що склалась на внутрішньому ринку цукру", з державного резерву виділено 28 тис. т цукру за ціною 3,50 за 1 кг та 2% надбавки для транспортних витрат.

"Центральний ринок Івано-Франківська створює передумови для формування цін на інших ринках, - зазначила начальник відділу контролю цін на ринку продовольства державної інспекції контролю за цінами Леся Кос. - Максимальна ціна цукру на ринках міста 6,75 грн. Ми не бачимо вже ціни 7 грн. яку хотіли встановити деякі підприємці. Щодо цукру з державного резерву, то він створюватиме альтернативу на ринку. Буде можливість здешевити комерційний цукор. Є проблема щодо ціноутворення на цукор з держкомрезерву, згідно постанови Кабміну вона виглядає просто, бо є стартова ціна і надбавка. Чи зможуть розповсюджувачі вкластись у задекларовану надбавку, не відомо".

За словами начальника міського управління економічного та інтеграційного розвитку Богдана Білика, левова частка державного цукру реалізовуватиметься в обласному центрі Прикарпаття. Він також звернувся до реалізаторів, аби ті створили умови, щоб малозабезпечені верстви населення могли купити даний цукор.

Придбати його можна буде не більше 10 кг. Відповідні органи прослідкують, щоб сировину не перекуповували та не завищували ціни.

Автор: Дарка ДОРОШ, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі