друкувати


Коломияни святкують День народження міста (фото)

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-08-19 04:31:22
Сьогодні Коломия святкує День міста. Ще вчора розпочалися перші урочистості. Зокрема в Коломийському українському обласному драматичному театрі імені Івана Озаркевича відбулася презентація альбому "Поезія Василя Стуса" у виконанні Народного артиста України Олександра Биструшкіна.

А коломияни тим часом наполегливо готувалися до свята, очікувалося багато гостей. Недарма гаслом свята було обрано "На Спаса – до Коломиї".

Сьогоднішній серпневий ранок видався сонячним. Зранку на вулицях міста було велелюдно, тому що всі несли кошики з городиною, подекуди екзотичною на освячення в церкву.

Опівдні почала формуватися святкова колона, яку прикрасили духовенство, міська влада та закритий чоловічий Клуб Коломийців на площі Тараса Шевченка та прослідувала вона в парк імені Кирила Трильовського. Розпочалося дійство із запального танцю у виконанні дівчат та юнаків. Свято благословили єпископ Коломийсько-Чернівецької єпархії Микола Сімкайло та єпископ Коломийсько-Косівської єпархії Іоан. Далі до слова було запрошено мера міста Юрія Овчаренка, який побажав всім присутнім благополуччя та здоров’я.

Урочисту частину було продовжено нагородженням почесними відзнаками меценатів та всіх видатних діячів Коломийщини. Ярослава Ткачівського було відзначено літературною премією імені Тараса Мельничука. Отримав також нагороду Геннадій Романюк, який є власником кафе "Звенислава". Це кафе було визнано найкращим в рамках проведення фестивалю "Коломийська кухня". Також подарунки отримали традиційно найстарший та наймолодший жителі Коломиї. Найстаршому на сьогоднішній день виповнилося 97 років, а першою дитиною в Коломийському пологовому будинку був хлопчик-богатир, вагою 3кг 800г. Після чого святкову програму продовжили виступи аматорських колективів.

Тим часом на площі коло Музею писанки Молодіжний центр влаштував свою святкову програму. На потіху всіх присутніх танцювали хлопці брейк-данс та виконували різні трюки.

Крім того святкову програму було урізноманітнено виставкою творів коломийських художників Андрія та Стефанії Коренюків у музеї історії міста Коломиї, товариською зустріччю по футболу між командами юнаків м.Кутно (Польща) та міста Коломиї та між командами ветеранів "Динамо" (Київ) та "Сільмаш" (Коломия) на стадіоні "Юність". Відбудеться зустріч в колі Коломийської Асоціації Митців за участю Варшавського струнного тріо, солістів оперних театрів міст Бидгоща і Києва В.Ватутіної, П.Толстого, М.Губчука, акторів Коломийського українського обласного драматичного театру імені Івана Озаркевича в музичній школі №1. Крім того, відбудеться презентація книги "50 найвидатніших людей Коломийщини" в ресторані "Карпати".

Ввечері на головній сцені для мешканців міста виступить рок-групи "Гуцули" з міста Косова, а з дев’ятої вечора почнеться вечірка на танцювальній площадці в парку імені Кирила Трильовського.

Загалом в місті панує гарний настрій та святкова атмосфера.

















Автор: Оксана РИЖУК, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі