друкувати


Подільські "вогні": святковий феєрверк забезпечать військовики

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-08-18 11:55:59
В Тернополі у День незалежності України мешканці та гості міста побачать святковий феєрверк, проведення якого забезпечать військовики 11-ї окремої гвардійської артилерійської бригади 13-го армійського корпусу Сухопутних військ Збройних Сил України.

24 серпня у Тернополі з нагоди 18-ї річниці Незалежності України планують організувати святковий феєрверк. Для забезпечення заходу замовлено двісті 105-міліметрових салютних постріли "Гвоздика" різного кольору. Провести святковий феєрверк в обласному центрі доручено військовослужбовцям 11-ї окремої гвардійської артилерійської бригади 13-го армійського корпусу Сухопутних військ Збройних Сил України. За словами начальника служби ракетно-артилерійського озброєння 11-ї бригади майора Степана Павелка, зараз воїни артилерійського з’єднання завершують технічне обслуговування салютної установки 2А30 до урочистого заходу, повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

– Організовувати святковий феєрверк будуть військовослужбовці служби за контрактом 2-го гаубичного артилерійського дивізіону нашої військової частини. Вже проведено перевірку рівня їхньої підготовки на знання матеріальної частини озброєння та практичного проведення стрільб, – повідомив майор Степан Павелко. Офіцер також зазначив, що спільно з Тернопільським зональним відділенням військової служби правопорядку ЗС України надіслано повідомлення у відповідні органи МВС України та узгоджено місце проведення феєрверку з представниками місцевої влади.

Феєрверк у Тернополі буде проведено 24 серпня о 22-й годині в районі села Кутківці біля Тернопільського озера. Для цього планується залучити 12 військовослужбовців артилерійського з’єднання, серед яких 4 чоловіки – салютна команда. Під час проведення феєрверку особливу увагу буде приділено заходам безпеки. Зокрема, в цей час у Кутківцях чергуватиме санітарний автомобіль та пожежна машина військової частини.

Востаннє подібні феєрверки у Тернополі проводили у серпні 2006-го з нагоди 15-ї річниці незалежності України. Варто зазначити, що з нагоди 18-ї річниці цієї історичної події святкові феєрверки будуть влаштовані в усіх обласних центрах держави та місті Сімферополі, а в столиці, містах-героях та містах, де розташовані штаби оперативних командувань і видів Збройних Сил України, пролунають святкові салюти двадцятьма артилерійськими залпами.

Обговорити на форумі