друкувати


Урядуємо по-європейськи

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-08-18 11:38:22
У Міністерстві регіонального розвитку та будівництва України у співробітництві з Радою Європи відбувся Національний круглий стіл з питань впровадження в Україні європейської стратегії інновацій та доброго врядування на місцевому рівні. Пілотними для впровадження Європейської стратегії в Україні у цьому році обрано 39 міст, у тому числі з Івано-Франківської області міста Галич, Бурштин, Долина.

Європейські держави приєдналися до Ради Європи з метою краще об’єднати свої зусилля заради гарантування та реалізації ідеалів і принципів, які є спільним надбанням: демократія, права людини, верховенство права. На місцевому рівні добре врядування є життєво важливим, оскільки місцева влада найближча до громадян та надає їм основні послуги. Саме на цьому рівні громадяни можуть відчути причетність до суспільних дій, повідомляє Івано-Франківська ОДТРК.

Добре врядування – це багатогранна концепція, яка ґрунтується на таких принципах, як чесне проведення виборів, чутливість, ефективність і результативність, відкритість та прозорість, верховенство права, інновації та відкритість до змін, сталий розвиток та орієнтація на довгострокові результати, тощо. Перед цим було проведено опитування пілотних громад з питань впровадження європейської стратегії інновацій та доброго врядування в 13 містах України, в тому числі в Івано-Франківську і Галичі.

Обговорити на форумі